vineri, 28 ianuarie 2011

Studii superioare

Dragi tovarasi si pretini
Trebuie sa va spun ca in Republica Socialista Romania datorita Partidului si voua,dragi tovarasi tineri,invatamantul,cercetarea se ridica pe noi culmi de dezvoltare iar in acest cincinal am indeplinit la toti indicatorii....bla bla bla...ha!ha!....asa era aproximativ un discurs in timpurile trecute. Eram secatuiti cu limba de lemn si toti visam la libertate la un sistem de invatamant occidental...Londra..Paris...Tokyo. Unde am ajuns fratilor? Ce am avut? ..si ce avem acum?
Da!!..Sunt nostalgic...niciodata nu o sa fac apologia regimului comunist si niciodata nu o sa ma acuze cineva ca sunt comunist,ideile mele sunt pur monarhiste...dar..
Am avut o colega ce datorita indulgentei profesorilor nu ramanea repetenta...nota 5,era nota naturala si majoritara pentru ea...hmmm!!!!....acum a terminat trei facultati...daaa!!!..nu va lipiti ochii de ecran..trei facultati si lucreaza in invatamant...
O prietena a terminat chimie alimentara...merg eu in vizita la ea,,tocmai si-a luat licenta,ma invita la masa si cum era vara o rog sa imi faca o salata. Draga mea,sa nu imi pui acid acetic ...ahhh!! ce am gresit...fiindca a luat foc!! Cum crezi tu ca vreau sa te otravesc? Crezi ca am luat acasa substantele din laborator? Nu..Da..Dar...m-am balbait eu....acidul acetic este otetul:):):) A cautat pe google, mi-a zambit smechereste "mai uita omul"...aveti dreptate d-na inginer,zic eu sarcastic.:P
Intr-o zi fac pe galantul si duc o amica cu masina acasa...ma cam uitam eu la ea de ceva timp,era frumusica foc.Zic eu,cum sa o cuceresc?..pun repede un cd cu Santana si o iau pe drumuri ocolite,sa trag de timp. Am selectionat eu repede melodia ce imi placea cel mai mult,Africa Bamba si o intreb: iti place Santana?...Daaaaa,imi raspunde ea ,imi place foarte mult,insa ma enerveaza chitaristul ala ce strica linia melodica. Fratilor...sa fac accident,auziti!!!....am accelerat instantaneu si am dus-o imediat acasa pe d-ra consilier juridic.
Eram intr-o relatie...eu prin Spania...ea la Medicina prin Romania. Suna telefonul...iubitule!! ne tot contrazicem in camera. Care "ne",iubita? Eu si colegele de camera...Ioneasca,Popeasca si Georgeasca...nu mai stim ce s-a intamplat pe 24 ianuarie,stim ca este ceva important dar nu mai stim ce anume..offf!!!! cu ce am gresit eu????
Imi este dor de tovarasa invatatoare,imi este dor de tovarasul profesor de limba romana "libanezul",de costumul albastru,de cravata rosie,de matricola ce era cusuta pe brat,de disciplina si exigenta de atunci.Acum un profesor nu mai are autoritate...daca statul nu ii respecta statutul cum sa il respecte elevul la ore?...am ajuns timpurile cand profesorul este injurat si batut de catre elevi....cand....cand....este mult de discutat pe tema asta,cred ca o sa revin cu o alta postare.
Fratilor...cultura generala este un CV permanent al vostru in fata oamenilor cu care luati contact in societate,la fiecare pas. Nu dati cautare pe google sa vedeti ce inseamna "cultura generala",va spun eu....este ceea ce stiti dupa ce ati uitat tot!!..:D:D:D
Ahhh!!!...eu nu am reusit sa termin o facultate....de necaz plec sa fumez o tigara!!!

Un comentariu: